Splošni pogoji

Naročanje izdelkov
Izdelke iz ponudbe EMPIRE lahko naročite: - na spletni strani empire.si
Plačilo

Izdelke lahko plačate:

1.  po povzetju - naročene izdelke plačate z gotovino pismonoši ob dostavi.

2.  z Valú Moneto Naročene izdelke plačate z uporabo storitve Valú Moneta. Celoten znesek nakupa boste poravnali skupaj z računom za storitve družbe Telekom Slovenije oziroma A1.

4. Po predračunu. Ob naročilu blaga v e-poštni predal dobite vse potrebne podatke za izvedbo plačila. Čim bo plačilo razvidno, vam naročeno blago pošljemo po pošti.

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene so v evrih.  Ceni nakupljenih izdelkov so dodani še stroški pošiljanja (glej 'Dostava in stroški dostave'). Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodne najave. Cene veljajo do objave novega cenika.

Z  oddajo naročila (s klikom na gumb 'oddajte naročilo') se kupec izrecno strinja, da je s tem dolžan plačati prodajalcu Interbond d.o.o.

Prodajalec interbond d.o.o. je obvezen izdati račun, kupec pa je račun dolžan sprejeti in ga zadržati. https://drive.google.com/file/d/0B6bU5z2YXW2Ka0p4WFpCVzlzNTA/view?usp=sharing

Interbond d.o.o. ob dostavi naročenih artiklov kupcu doda natisnjen račun, na katerem sta  razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupoprodajna pogodba med Interbond d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini www.empire.si  sklenjena v trenutku, ko Interbond d.o.o. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Interbond d.o.o., kot tudi za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Interbond d.o.o. in s tem dostopna tudi kupcu.

 

Dostava in stroški dostave

Naročeno blago boste prejeli najkasneje v roku petih delovnih dni, večinoma pa že naslednji dan.  Stroški pošiljanja znašajo 3 eur (v ta znesek je vključena poštnina, pakiranje in odprema blaga). Ob tem dodajamo, da pri izbiri plačila 'po povzetju' Pošta Slovenije zaračunava provizijo poštne nakaznice, kar ob vrednosti nakupa do 27,50 eur podraži stroške poštnine za 1,62 eur, pri nakupih nad vrednostjo 27,50 eur pa za 5,88 % celotne vrednosti.   Pri nakupih v vrednosti 10 evrov ali več, stroške pošiljanja krijemo mi, seveda pa  pri izbiri plačila 'po povzetju', nastane dodaten strošek, ki ga zaračunava Pošta Slovenije - provizija poštne nakaznice (do 27,50 eur je provizija 1,62 eur, nad 27,50 eur pa 5,88% vrednosti poštne nakaznice).

Varovanje podatkov, zasebnost in piškotki
         

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj spletne trgovine www.empire.si    Interbond  d.o.o., je v skladu s  Splošno uredbo EU  2016/679 o varstvu osebnih podatkov  GDPR (ang. General Data Protection Regulation) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Interbond d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte,
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki neobvezno vnesete v obrazec na spletnem mestu www.empire.si (spol, ime morebitnega podjetja, številka faksa)

Ti podatki se zbirajo izključno za namen, zaradi katerega ste nam jih posredovali in to je: izdelava ponudbe, računa, morebitna komunikacija glede naročila in pa naslov za pošiljanje naročenih izdelkov. Za kakršenkoli drug namen (kot so obveščanje o akcijah, ali kakršnekoli druge tržne namene) ti podatki ne bodo uporabljeni.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko www.empire.si med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Interbond d.o.o. shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj Interbond d.o.o. lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Interbond d.o.o. podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (Interbond d.o.o. uporablja zgolj Pošto Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih Interbond d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Interbond d.o.o.

Izbris

Na vašo zahtevo bomo vaše podatke izbrisali v rokih in skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. V primeru, ko www.empire.si kot registrirani uporabnik ne boste uporabljali več kot eno leto, bomo vaše podatke trajno izbrisali.
Po izbrisu podatkov o vašem www.empire.si računu, bomo skladno z zakonodajo, ki ureja to področje v zakonskem roku hranili le podatke o vaših nakupih.

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.


Za kakršnakoli dodatna vprašanja nam pišite na info@empire.si

Reklamacije

Vračilo blaga

Kupec  ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razloga za svojo odločitev, in sicer na e-naslov, ki je objavljen v kontaktnih podatkih info@empire.si  . Kupec  mora nato blago, skupaj z obrazcem za reklamacije, ki ga najdete pod tem odstavkom (v rubriki 'obrazec za vračilo blaga')  vrniti podjetju na naslov Interbond d.o.o., Jana Husa 42, 1000 Ljubljana  in sicer v 14 dneh po pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe, pri čemer krije neposredne stroške vračila blaga  kupec sam. Šteje se, da je kupec podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe.  Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Interbond d.o.o. kupcu  vrne vsa opravljena plačila v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 14 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe. Interbond d.o.o. vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Interbond d.o.o. lahko zadrži vrnitev prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Obrazec za vračilo blaga

Na tej povezavi si lahko natisnete obrazec, ki ga je izpolnjenega treba priložiti k vrnjenemu blagu:  https://drive.google.com/file/d/0B6bU5z2YXW2KaVdGQ1pQaU92M2M/view?usp=sharing 


Stvarna napaka

Prodajalec Interbond d.o.o. mora kupcu izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda

Obvestilo o napaki lahko kupec prodajalcu Interbond d.o.o. sporoči osebno, o čemer mu mora Interbond d.o.o. izdati potrdilo

Prodajalec Interbond d.o.o. ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago zamenja z novim brezhibnim blagom, ali pa vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Pravice kupca ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca Interbond d.o.o.

Pritožbe in spori

Interbond d.o.o.  spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Interbond d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem Interbond d.o.o.  lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 01 544 31 88  ali po elektronski pošti na info@empire.si  Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@empire.si  Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Interbond d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Interbond d.o.o.,  ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Če spora ni možno rešiti izven sodno, je za reševanje pristojno Okrajno sodišče v Ljubljani